Kisvárdai Egyesített Óvoda

NYITVATARTÁS


Óvodánk munkanapokon 7 órától 17 óráig fogadja a gyermekeket.

2023/2024-es nevelési év Bázisintézményi feladatai

A jó gyakorlat alkalmazási területei:

 

  • Az óvodás korú gyermekek személyiségének fejlesztése: a személyiségfejlesztés komplex szemléletén alapuló közép- és hosszú távú fejlesztési tervek kidolgozása és megvalósítása, a pedagógiai problémák felismerése, megoldásuk különböző módozatainak kidolgozása.
  • A gyermeki tanulás támogatása: az életkori, az egyéni és a csoport sajátosságoknak megfelelő, aktivitást, differenciálást elősegítő tanulási-tanítási stratégiák, módszerek alkalmazása és bemutatása.
  • A pedagógusok szaktárgyi tudásának bővítése, tudásmegosztás: a tanítási stratégiák rugalmas alakítása, összehangolása a tanulási célokkal és differenciálása a gyermekek egyéni képességeinek megfelelően

 

A jó gyakorlat megosztásának formája:

 

  • Igény szerint: előadás, műhelymunka, bemutató foglakozás keretében pedagógusok széles körében.
  • Célcsoport: óvodapedagógusok-tanítók

 

A jó gyakorlat:

 

  • Humán-erőforrás igénye: az értékek közvetítése, a tudásmegosztás széles körben, akár tagintézményenként 1 fő fejlesztőpedagógus bevonásával is megvalósulhat szakmai napok keretében, bemutató foglalkozások, előadások kíséretében. Ez összességében 5 fő fejlesztő-óvodapedagógust jelent alkalmanként. 1-1 tagintézményben akár 15-20 óvodapedagógust is tudunk fogadni.
  • Eszköz igénye: A mindennapi fejlesztő tevékenység eszközein kívül, nem igényel plusz eszközt. Ezek minden tagintézményben rendelkezésre állnak.
  • Idő igénye: A működő gyakorlat bemutatását előzetes elméleti, módszertani előadással kezdenénk. /kb. 1 óra/ Ezt követné a bemutató foglalkozás videóról, illetve élőben/ 20-30 percben/ majd a reflexiókkal zárul a program /1 óra/ Összességében 2.5 óra.

 

A videóról megtekintés azért célszerű módszer, mert az SNI-s gyermekeink nehezen alkalmazkodnak a váratlan helyzetekhez, több óvodapedagógus jelenléte a csoportban, nagyon megzavarná mindennapi tevékenységüket, szokásrendszerüket.

 

 


 
Design by Gonda József
Copyright 2010 © Kisvárdai Egyesített Óvoda